Aqua Gustus


WaterWellness

Vatten är hälsa och en förutsättning för att vi ska kunna leva. En vuxen människa består av ca 65 % vatten och utan vätska kan vi endast klara oss ett par dagar.  . 

Vatten behövs för att vår kropp ska kunna transportera näringsämnen, reglera kroppstemperaturen, hjälpa till med matsmältningen, rena kroppen och smörja ben och leder. Det hjälper vår kropp att fungera på bästa sätt.

Vi glömmer ofta bort att fylla på med vatten under dagen och dricker istället kaffe, te och sötade drycker som alternativ. Tänk på att dricka mer vatten under dagen så mår du bättre.

Så här fungerar det Youtube

Drick mer vatten för ökat välbefinnande

En bra vätskebalans ger större välbefinnande, mer energi, och bättre reaktions- och koncentrationsförmåga. Visste du till exempel:

  • 85 procent av din hjärna består av vatten. Vattnet transporterar näringsämnen, driver och skyddar hjärnan. 
  • Vi behöver fylla på med 1-1,5 liter vatten varje dag, mer om du är aktiv. 
  • Vatten är det renaste och bland det bästa du kan ge din kropp för ökat välbefinnande!
  • 8 glas vatten per dag med Aqua Gustus-Natural Flavouring for Water ger dig ditt dagliga rekommenderade intag av de vitaminer vi har i våra smaksättningar.
  • Ta som vana att alltid dricka ett glas vatten innan måltid så främjar du matsmältningen och får en skönare mättnadskänsla. 
  • Vatten släcker din törst bäst. Sötade drycker ger oftast mer törst.
  • Vänj dina barn tidigt med att dricka vatten istället för sötade drycker.

Storyn om Aqua Gustus

Aqua Gustus är en svensk innovation utvecklad av Linda och Andreas Kirsebom. Med stort intresse för hållbar livsstil, mat och hälsa utvecklade vi en produkt som vi själva saknat i butikshyllan. Vi önskade en hälsosam, naturlig dryck helt utan tillsatser och artificiella ämnen. En ren dryck med äkta, naturliga råvaror. En dryck för vuxna såväl som barn. En dryck som är bra för vår miljö och som man kan dricka med gott samvete och enkel att använda med vatten direkt från kranen - stilla eller kolsyrat. En produkt som tillför det där lilla extra som gör att vattnet blir godare att dricka. 


Vi utvecklade Aqua Gustus (vatten och smak på latin), en naturlig smaksättning för vatten, boostad med extra vitaminer som en motreaktion till dryckesindustrins osunda produkter. Vi ser att sötade drycker, energidrycker och smaksatt vatten säljer och konsumeras som aldrig förr. De flesta av dessa innehåller socker, sötningsmedel och artificiella ämnen och påverkar vår hälsa negativt. Förutom detta så belastas även vår miljö genom produktion, tillverkning, transporter och återvinning. 


I Sverige har vi ett av världens renaste vatten i våra kranar, ändå köper vi 250 miljoner liter vatten på flaska varje år. Vi vill hjälpa människor att förändra sitt beteende för bättrad hälsa och miljö och  vi hoppas att så många som möjligt vill göra detta med små enkla medel i vardagen och på så sätt göra skillnad för miljön. 


Drick ett godare och hälsosammare vatten direkt från kranen. Drick Aqua Gustus med gott samvete.


Linda & Andreas Kirsebom

Grundare

Aqua Gustus - För ett godare och hälsosammare vatten

Aqua Gustus betyder vatten och smak på latin. För oss betyder det även att du ska kunna dricka ett mer hälsosamt, hållbart och smakfullt vatten direkt från din kran, stilla eller som du kolsyrar själv. Bättre för både dig och miljön. Aqua Gustus - Natural Flavouring for Waterär framtaget av råvaror från naturens skafferi, såsom blommor, örter, bär och frukter. En helt naturlig produkt utan tillsatser och artificiella ämnen. Ej heller något socker eller andra sötningsmedel.  


Vatten är bland det bästa du kan ge din kropp och med en naturlig, god och vitaminberikad smaksättning kan du lättare njuta av att dricka vatten under hela din dag.

.

Drick mer hållbart

Med hållbar design och hög kvalitet vill vi uppmuntra dig till att ta med dig ditt vatten var du än ska. Fyll på din flaska med stilla eller kolsyrat vatten, smaksätt det med Aqua Gustus - Natural Flavouring for water och drick under hela din dag. Den designade flaskan i hållbart stål kan användas som karaff eller drickas direkt ur.