I lager.

Nordic Massagepistol Alpha

4 290 kr

Mått: 247x142x50mm Vikt: 978g

Alpha är en elegant massagepistol med kraft nog att massera vem som helst. I designarbetet har stor vikt lagts på att skapa en så balanserad massagepistol som möjligt med ett vinklat som gör det enkelt för dig att med en hand byta hastighetsintervall utan att avbryta massagen. 


 • Kraftfull 24 Volts motor

 • Lithium Ion batteri med upp till 6h batteritid

 • 10 mm slaglängd för högre terapeutisk verkan 

 • 5 Hastigheter upp till 3200 slag per minut kalibrerade för att släppa på musklernas spänningar.

 • Handtaget är vinklat 105° för optimal ergonomi.

 • Fukttätad för svettsäker användning.

 • Alpha har en knapp för alla sina funktioner. Allt för enkelheten.

 

 

Enkel användning

Med sitt kraftfulla 24 volts batteri håller Alpha för uppemot 6 timmars användning på en laddning beroende på vilken hastighetsnivå och intensitet som används. Alpha har en knapp på ovansidan så du enkelt kan byta hastighet med ett knapptryck. Hastigheterna känns välbalanserade och imponerar med hela 3200 slag per minut på intensitetsnivå 5/5. 

 

Quiet Glide Technology

Det värsta som finns när man försöker slappna av är irriterande ljud och buller, därför har Alpha utrustats med en borstlös motor med Quite Glide Teknologi. Vid våra tester så har vi mätt upp ljudet från Alpha till som högst 55 decibel i ett övrigt tyst och tomt rum. Under normala omständigheter så upplevs Alpha som väldigt tyst - så du kan behandla din kropp i lugn och ro. Perfekt hemma framför TV:n eller inne i gymmet - utan att störa någon annan eller dig själv. 

 

Hur fungerar Alpha?

När Alpha arbetar skjuts munstycket fram och tillbaka med 10 mm slaglängd i den hastighet som du angivit. När munstycket appliceras mot en spänd muskel så svarar kroppen omedelbart med att släppa på spänningsgraden i muskeln för att förhindra skador i muskulaturen. De kraftiga stötvågorna går djupt in i kroppens bindväv och luckrar upp fascian samtidigt som vibrationerna i sig ökar upp "glidet" mellan muskelbukarna. Samtidigt så tar blodet med sig den näring som du behöver och lämnar av hos musklerna för att sedan ta med sig slaggprodukter bort från området. 

 

Hur upplevs massagen? 

Användningen av Alpha häpnar de flesta människor, effekten kan kännas kittlande i början och inte mycket kraft behövs för att man verkligen ska förstå hur de kraftiga slag-vågorna vandrar genom kroppens muskler och bindväv och får stora muskelgrupper att slappna av inom loppet av några minuter. Hittar man en triggerpunkt så kan massagen smärta lite, då rekommenderar vi att släppa på trycket och flyta över området i en cirkulerande rörelse i 1-2 minuter - under normala omständigheter så börjar området “domna av” och muskeln tvingas att slappna av 

 

Alpha är utrustad med 4 olika munstycken:

 • Dubbel-huvudet är för användning på nacke och ryggrad

 • Det platta munstycket är för kroppens större muskler

 • Skumbollen kan användas var som helst på kroppens mjukdelar

 • Precisionsmunstycket används för triggerpunkter och muskelknutar


Denna fantastiska maskin fungerar även utmärkt att massera häst och hund med, tänk dock på att vara mycket uppmärksam på hur djuret reagerar och att du inte tar i för hårt eller håller på för länge. En muskel ska mjukas upp försiktigt och långsamt, om hästen eller hunden inte uppskattar behandlingen är det viktigt att lätta på trycket så att du inte orsakar skada eller överbehandling. Rådgör med din veterinär om du är osäker. Ibland kan det fungera bättre med ett lättare tryck och en högre hastighet. Massagepistolen ska inte pressas ner i muskulaturen, det räcker med maskinens egen vikt för att få effekt och på vissa områden kan det vara så att även maskinens vikt är för mycket för en ansträngd muskel, respektera det, lätta på trycket och jobba försiktigt med att mjuka upp det aktuella området och håll inte på för länge