Chia de Gracia Boswellia Serrata

189 kr
Produkten är slut i lager :(

Äkta och ursprunglig kristallin boswelliakåda, som innehåller alla boswellians värdefulla ingredienser.

Boswellia Serrata, eller frankincense, är kåda från det indiska boswelliaträdet. Ett stort antal vetenskapliga undersökningar har publicerats om Boswellia Serrata.

Ett omfattande forskningsområde handlar om ledhälsa, där en snabb effekt kunnat visas. Föreningar av boswelliabuskens kåda har visat sig hämma syntesen av olika inflammatoriska substanser. Vid undersökningar på försöksdjur och i laboratoriemiljö har positiva effekter uppnåtts visavi olika inflammationstillstånd, såsom tarminflammatoriska sjukdomar och artros.

Boswellia Serrata innehåller boswellinsyra, som hämmar den viktiga inflammatoriska substansen IL-1 β samt enzymet 5-lipoxygenas – ett viktigt enzym förknippat med inflammatoriska störningar – hos artrossjuka. I slutsammanfattningen av en Cochrane-rapport konstateras att Boswellia Serrata enligt seriös forskning kan bevara funktionen i lederna.

I Cochrane-rapporterna sammanfattas de senaste forskningsrönen inom hälsovård och medicin regelbundet. Rapporterna är internationellt respekterade sammanfattningar av effekten hos olika medicinska metoder, och bygger på pålitliga forskningsresultat. Boswellia Serrata innehåller rikligt med anti-inflammatoriska substanser och hämmar aktiviteten hos inflammatoriska substanser.

Boswellia upprätthåller också en blomstrande matsmältningskanalen, speciellt magen och tjocktarmen. Lämplig även för hästar med känslig mage, eftersom det inte orsakar magirritation, ökar magsyrasekretion eller magsår. Det hjälper också att stödja hästens normala andningsfunktion. En mycket populär produkt i Europa med utmärkta resultat!

Boswellia verkar också ha en positiv effekt på hudens välbefinnande.

Absorptionen av boswellinsyra kan avsevärt förbättras genom att samtidigt mata hästen med en fettinnehållande diet (t.ex. chia, hampa).

Konsultera ALLTID veterinär vid skador eller andra problem

Dosering:

Kristall: 1 msk = 8 g.

- häst 500 g 1-4 msk / dag, ponnyer 1- 2 msk / dag.

- hund: 1/2 till 1,5 tsk / dag.

Pulver: 1 msk = 15 g

- häst 500 kg 1-2 msk / dag, ponnyer 0,5-1 msk / dag.

- hund: 1/2 tsk - 1 tsk / dag.

                 

Börja försiktigt med en liten dos och öka gradvis. Maximal dos ska inte överskridas. Använd en lägre dos för hästar med en tendens att tarmrörelse.

Rekommenderas inte för aveldjur, gravida / ammande ston och rekommenderas inte för användning tillsammans med mediciner eftersom det kan öka / minska produktens effektivitet.  

Inga biverkningar har rapporterats även efter långvarig användning.

 
Studier pågår fortfarande om verkningsmekanismen för Boswellia serrata, men tros påverka brusretentionen i lederna genom att hämma verkan av vissa enzymer.

Till exempel är artros inte bara mekaniskt slitage i lederna, utan åtföljs av en inflammatorisk reaktion som orsakar smärta och ytterligare skador på brosksytan.

Den här produkten kan också ha andra välbefinnande funktioner som vi tyvärr inte kan berätta mer om här.

Klicka på länken för att läsa mer om studier på Boswellia Serrata

https://www.veterinarypracticenews.com/the-bountiful-benefits-of-boswellia/